Výstavba projektu DLOUHÁ LOUKA odstartovala

26. 9. 2011 – Společnost Carpaterra Capital Partners zahájila stavbu rezidenčního parku DLOUHÁ LOUKA v Českých Budějovicích.

V místě zpustlého areálu sodovkárny Bratří Zátků z roku 1895 vyroste do jara 2013 bytový dům se 126 nadstandardně řešenými byty. Součástí právě zahájené výstavby je řešení přístupové cesty k bytovému domu a českobudějovické sportovní hale Na Dlouhé Louce i budování okolní infrastruktury, která zahrnuje parkovací místa i zeleň.

Bytový dům DLOUHÁ LOUKA nabídne budoucím majitelům bytů ideální polohu v samotném centru města, a přitom na okraji klidového parku Stromovka. Samotný dům nabídne 126 nadstandardně řešených moderních bytů, které zajistí díky orientaci domu výhledy na řeku Vltavu a historické centrum Českých Budějovic, nebo na park Stromovka. Ke každému bytu náleží balkon nebo terasa, jejichž velikosti se pohybují od 10 do 66 m². Průměrná velikost bytu na DLOUHÉ LOUCE činí 83,5 m² bez terasy a 103,4 m² včetně terasy.

Areál bývalé sodovkárny i jeho bezprostřední okolí byly v uplynulých letech obývány bezdomovci a narkomany. „Naším cílem je opětovně oživit tuto krásnou lokalitu Českých Budějovic. Věřím, že obyvatelé Českých Budějovic ocení citlivé umístění bytového domu ve vztahu k sousednímu parku Stromovka i k řece Vltavě, ale i dopravní řešení v současnosti nevyhovujícího příjezdu ke sportovní hale z ulice Na Dlouhé louce,“ uvedl Ivo Nejdl ze společnosti Carpaterra Capital Partners, která je investorem celého projektu.

„V Carpaterra Capital Partners vybíráme projekty jedinečné svou polohou i architektonickým řešením. DLOUHÁ LOUKA tato kritéria bez výjimky naplňuje,“ zdůraznil Ivo Nejdl, jednatel finančního partnera projektu.

Bytový dům DLOUHÁ LOUKA bude obsahovat pouze byty, žádné další prostory ani obchodní plochy zde nebudou. Půdorysně řešený projekt ve tvaru písmene U je otevřený směrem k řece Vltavě, což vytváří klidový prostor, do kterého jsou orientovány hlavní pobytové místnosti bytů. Díky stupňování fasády má dům při pohledu od Vltavy terasový vzhled.

„V prostorách směřujících k okolním komunikacím jsou umístěny převážně komunikační a sociální prostory bytů. Vhodně umístěná administrativní budova, která je součástí celého projektu, tvoří přirozený městotvorný akcent vůči stávajícímu dopravnímu uspořádání,“ doplnil Pavel Hraba z autorského týmu architektonického studia Atelier EIS.

Vysoký standard rezidenčního parku DLOUHÁ LOUKA podtrhne dostatek parkovacích míst, která jsou umístěna na úrovni 1. nadzemního podlaží bytového domu a v jeho okolí. Architektonický tým myslel samozřejmě také na možnost rozvodnění Vltavy – přízemí domu je umístěno nad hladinou pětisetleté vody. Sloupové řešení přízemních prostor dovoluje i přesto případné zaplavení domu a volný průtok vody prostory pro parkovací stání bez větších škod.

Dopravní připojení je řešeno s ohledem na dlouhodobé plány města České Budějovice a na řadu existujících studií o intenzitě dopravy v dané lokalitě. V severní části lokality (v blízkosti čerpací stanice pohonných hmot) bude vybudována nová světelná křižovatka, která zajistí bezpečný výjezd vozidel budoucích majitelů bytů i návštěvníků sportovní haly či blízkého zimního stadionu.

Zpět na Novinky

Vyhledávání bytů

Patro:
Kategorie:
Plocha bytu:
od:   do: m2
Cena:
od:
do:

Spočítejte si hypotéku

Spočítejte si orientační výši splátek:

800 207 207
TOPlist